3s4b2239

Natur og friluftsliv

Beliggenheten til Møldalhagen gjør det både sentralt og naturnært. Her kan du nyte en fredelig stund i det grønne, på på oppdagelsesferd blant gamle bosteder med helleristninger, bade eller prøve fiskelykken.

Fiske

golfStore Stokkavatn er et populært sted blant fiskere. Her er det tillatt å fiske med stang og håndsnøre hele året fra kommunal grunn. Vinterstid er det også mulig med isfiske her, når forholdene tillater det. For fisking i salt sjø kan en tur til Hafrsfjord og Møllebukta anbefales, her finnes det flere gode fiskeplasser der det blant annet fiskes etter sjøørret. I Mosvannet er det fiskesesong fra 1. juni til 1. november, her er det stangfiske med flue eller makk innenfor avmerkete soner.

Badeliv

BadingHva er vel mer herlig enn å kaste seg ut i forfriskende vann når solen steker på varme sommerdager? Store og Lille Stokkavatn har flere populære badeplasser enten man liker småklipper eller strender. Foretrekker du bading i salt sjø? Da er Møllebukta et godt alternativ, hit sykler du på 10 minutter. 

Jogging, turgåing og sykling

turOmrådet ved Møldalhagen har et rikt tilbud for personer i alle kondisjonsklasser, enten du foretrekker å gå, jogge eller sykle. Like ved boligene er Store Stokkavatn det mest naturlige valget, men det er også mange flotte turløyper videre ut mot Revheim, rundt Hålandsvatnet, på Stokka/Eiganes, ut til Møllebukta og videre til Grannes osv. Les mer om turløyper på sider som tur.aftenbladet.no og Syklistenes landsforening www.slf.no 

Fugletitting

FugletittingStore Stokkavatn er kjent for sitt dyre- og fugleliv. I tillegg til å mate stokkender, sothøner og knoppsvaner, er det også et rikt fugleliv med mer sjeldne fugler i våtmarksområdet Madlaforen. Ornitologer tilbringer også mye tid ved Mosvannet, hvor det er blitt observert 143 ulike fuglearter, og både stokkand, toppand, hettemåke, knoppsvane og sothøne hekker her. 
 

Historie

historiskPå Fluberget på Revheim finner du det største helleristningsfeltet på Jæren, med 170 synlige figurer og 80 groper. Helleristningene er bra bronsealderen (ca 1800 - 500 f.Kr.) og ble laget over lang tid av folk som drev jordbruk i området. Like ved, i Revheimsmyra, er det også funnet to lurer av bronse, som kan ha vært brukt under religiøse seremonier på Fluberget før de ble ofret. Disse er utstilt på Arkeologisk museum i Stavanger. 
Design & utvikling: Destino | Publiseringsløsning: DestiNet
 
Logo WICO eiendom